Start


actueel


contact


recepten


cadeauverpakking


de asperge


voedingswaarde


geschiedenis
ASPERGES

Geschiedenis

 

Bij de familie van Dinter worden al meer dan 50 jaar asperges geteeld.

Piet van Dinter begon eind jaren 50 met een perceel asperges. Later startte hij samen met zijn vrouw Riet een vollegrondstuinbouwbedrijf  met naast de teelt van asperges aardbeien breekpeen spruiten en bonen. Begin jaren 70 kwam daar nog de teelt van prei bij.

In 1983 kwam Toon bij zijn vader en moeder in het bedrijf. De teelt van prei en asperges werden uitgebreid en de anderen teelten behalve breekpeen verdwenen uit het teeltplan.

In 1991 namen Toon en Jozé het bedrijf van vader en moeder over.

De teelt van Asperges wilden zij vervroegen en daarom ging men in 1996 over tot de aanleg van de verwarmde teelt. In 2004 kwamen daar nog de blaastunnels bij.Met behulp van een blaastunnel kun je de asperge op een natuurlijke manier vervroegen.

Momenteel kent het bedrijf een oppervlakte van 2,5 ha verwarmde asperges, 2 ha blaastunnels en 2,5 ha traditionele teelt.

Voordat u verder leest op onze website wil ik eerst even vermelden dat wij op 23 april 2012 de verkiezing van het Brabants Aspergegenootschap voor de lekkerste asperge hebben gewonnen. Wij zijn hier erg trots op.

Tonnie Vossen van Omroepbrabant in gesprek  met Toon en Joze van Dinter.

Tweede gedeelte van het interview.

Het ras Cumulus (Bejo) van Van Dinter Smaakasperges uitgeroepen tot lekkerste asperge van Brabant.

 

 

 facebook:Van Dinter smaakasperges

Van Dinter smaakasperges