ASPERGES

Start


actueel


contact


recepten


cadeauverpakking


de asperge


voedingswaarde


geschiedenis


Welkom op de site van Van Dinter Smaakasperges uit de Mortel (Noord-Brabant).

Het is nu najaar, de asperges zijn aan het assimileren voor de productie van volgend jaar.               Er staan nu een soort groene boompjes boven de grond.                                    Staan deze mooi groen en zit er volop groei in dan belooft het volgend jaar een goed seizoen te worden.                                     De aspergeplant heeft honderd dagen nodig om genoeg knoppen te kunnen maken voor het volgende seizoen.                                     Als de plant helemaal geel is wordt deze kort gemaaid en de grond ingefreesd.                        Dit doen wij meestal in november.

Van Dinter Smaakasperges is gevestigd aan de Paashoefsedijk 17, in De Mortel.

Onze openingstijden vanaf half maart 2020.

 

 Wij zijn lid van Coöperatie Coforta U.A. De Verkoop van onze producten vindt plaats via The Greenery B.V. Voor verkoop aan consumenten/derden hebben wij een ontheffing.

Wij zijn lid van Coöperatie Coforta U.A. De verkoop van onze producten vindt plaats via The Greenery B.V. Voor Verkoop aan consumenten/derden hebben wij een ontheffing.

Zondag 17 april 2016 waren wij te zien op SBS 6 bij de beste deal van Nederland. Filmpje Van Dinter Smaakasperges op SBS6

Kijk regelmatig op deze site of op facebook facebook:Van Dinter smaakasperges . We houden u op de hoogte.

Van Dinter Smaakasperges staat voor jarenlange ervaring met de teelt van asperges.
Er worden bij van Dinter al meer dan 50 jaar asperges geteeld. In 2012 waren hebben we de prijs gewonnen van lekkerste asperges van Brabant.

De  consument van tegenwoordig neemt vaak niet de tijd om uren in de keuken te staan. Veel mensen zijn dol op asperges maar het schillen van het witte goud is een tijdrovend karwei.

Daar hebben ze in 2006 bij van Dinter wat op gevonden door de aanschaf van een asperge schilmachine. Deze machine is in 2016 vervangen door de nieuwste schilmachine van Hepro. Kom gerust eens kijken.

 

Zowel dikke als dunne asperges kunnen nauwkeurig geschild worden. Met het schillen van de asperges wordt het verpakken en vers houden extra belangrijk. Door de asperge van zijn jasje te ontdoen, droogt hij namelijk eerder uit en blijft hij minder lang houdbaar. Een juiste verpakking is dus noodzakelijk.

 Van Dinter Smaakasperges heeft daarvoor een verpakkingsmachine aangeschaft die de asperges in een schaaltje met speciale folie verpakt. Door deze speciale folie kan er wel lucht uit de verpakking maar niet erin. Daardoor zijn de asperges ruim een week in de koelkast houdbaar zonder aan kwaliteit en smaak te verliezen.

Ons assortiment is uitgebreid met Aspergesalade, Aspergesoep, en Beenham dagelijks te verkrijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij maken gebruik van blaastunnels die over het aspergeperceel worden gezet. Hierdoor komt de zonne-energie veel meer tot zijn recht en worden de aspergeplanten veel sneller op een natuurlijke manier opgewarmd. Ook wordt de bodem extra opgewarmd door een soort vloerverwarming. Kosten nog moeite zijn gespaard. Maar dan heb je ook wat, zeggen Jozé en Toon.

Net als voorgaande jaren worden de asperges bij van Dinter aangeboden onder de vlag van “De Vrije Heerlyckheid”. Hiermee wordt voldaan aan de meest strenge milieu- en kwaliteitseisen. Sinds januari 2012 zijn we ook lid van het Brabants aspergegenootschap.

Het is toch geweldig dat we met trots mogen zeggen dat we in ons eerste jaar van lidmaatschap meteen een prijs gewonnen hebben en niet de minste. Namelijk de prijs van de lekkerste asperges van Brabant.

Voor de echte fijnproevers bieden ze bij van Dinter speciale wijn aan die goed past bij een aspergemenu. Om de asperges nog lekkerder klaar te maken, is een speciale saus verkrijgbaar. Voor de echte liefhebbers heeft Jozé nog een tip. Kijk eens bij de heerlijke recepten  op deze site of op www.aspergecentrum.nl .

En vergeet niet dat asperges erg gezond zijn. Ze bevatten slechts 16 kcal per 100 gram. Echte slankmakers dus. Bovendien werken asperges sterk vochtafdrijvend.

De consument kan ook ook dit jaar weer uitstekend terecht bij van Dinter.

 

Zien ze er niet fantastisch uit.

 

       Wij zijn lid van coforta de telersvereniging van de Greenery 

 

Wij hebben voortaan ook een pagina op facebook:

facebook:Van Dinter smaakasperges

Voordat u verder leest op onze website wil ik eerst even vermelden dat wij op 23 april 2012 de verkiezing van het Brabants Aspergegenootschap voor de lekkerste asperge hebben gewonnen. Wij zijn hier erg trots op.

Tonnie Vossen van Omroepbrabant in gesprek  met Toon en Joze van Dinter.

Tweede gedeelte van het interview.

Het ras Cumulus (Bejo) van Van Dinter Smaakasperges uitgeroepen tot lekkerste asperge van Brabant.

 

Vanaf medio april ook dagelijks verse Mortelse aardbeien te koop.

 

 

 Van Dinter Smaakasperges